Nordic Home Spain
Fastigheter

Områdesguide Marbella

Galleri

Områdesinformation

Marbella är en viktig turistort på Costa del Sol; den har en exklusiv känsla och ett stort antal golfbanor i omgivningarna. Som ett resultat lockar det välbeställda turister från hela världen och särskilt från norra Europa och Mellanöstern.

I Marbella finns en mängd olika butiker, restauranger, diskotek och barer. Marbellas berömda hamn Puerto Banús ligger utanför själva centrum, som också har en hamn, om än inte lika känd.

Det finns två flygplatser som ligger ungefär lika långt: Malaga flygplats är en stor flygplats som passar de flesta, men för resor till Storbritannien eller Madrid är Gibraltars flygplats ett alternativ.

Staden har haft olika namn genom historien, Salduba under romartiden, Marbil-la när araberna styrde, och döptes sedan om till Marbella av de katolska monarkerna 1485.

Bostäder i Marbella-området har sedan krisen 2008 återhämtat sig starkare än resten av Spanien tack vare det multinationella tvärsnittet av fastighetsägare.] De ofta kontantrika internationella ägarna påverkas inte i tidiga skeden av fastighetspriserna på de lokala marknaden, vilket innebär att bostadspriserna håller en jämnare nivå, med en nedgång på endast 20 % jämfört med resten av Spanien som tappade upp till 50 % under 2008 års kris. I Marbellaområdet bor det invånare av 150 olika nationaliteter.

Karta över området


Fastigheter

Newsletter

Ta emot alla våra uppdateringar och nyheter

Prenumerera och bli den första att få exklusiva erbjudanden och uppdateringar.

Kontakt