Nordic Home Spain
Fastigheter

Företagare / investorer Lägenhetskomplex, hotell, pensionat, bed & breakfast, restaurang eller bar.

Att investera i fastigheter i Spanien kan vara en bra affär men det gäller att välja rätt hus , lägenhet eller rörelse i rätt område.

De senaste 5 åren har värdet på en spansk bostad ökat med i genomsnitt 5 % per år och om man räknar med minskade räntekostnader och faktumet att priset på uthyrning ökat med 50 % under samma period innebär det alltså en avkastning på över 10 % för den som köpte rätt bostad i rätt område vid rätt tillfälle.


Olika typer av investeringar i Spanien

Vill du köpa en eller ett par bostäder för uthyrning? Vi kan hjälpa dig att hitta just dessa objekt och även erbjuda en komplett lösning för uthyrning (inklusive marknadsföring via internationella portaler, hjälpa till med licenser, nyckelhantering, städ och det administrativa, etc.)

Vill du köpa upp mark och bygga ett projekt med 1-50 bostäder (inklusive bygge av enstaka lyxvillor)? Tillsamman med vår erfarne advokat hjälper vi dig hitta mark, samt förhandla fram ett bra pris. I samarbete med våra arkitekter hjälper vi dig sedan att utforma design och se till att projektet uppnår alla krav för att få licenser etc. Vi sätter dig också i kontakt med banken för finansiering, samt försäkringsbolag för garantier.

Vi har även kontakt med erfarna byggföretag som kan hjälpa till med byggnationen.

Vill du köpa en färdig verksamhet som en restaurang eller hotel? Vi kan hjälpa dig ta fram olika alternativ. Vår advokat hjälper sedan till så att alla besiktningar, licenser, ev. övertagande av personal etc. görs på ett korrekt sätt.

Skall jag köpa via mitt svenska eller starta ett spanskt bolag?

Detta går inte att ge något entydigt svar på.

Sen måste man sätta sig och räkna på vad som är mest ekonomisk fördelaktigt i varje fall.

T.ex. om delar av köpet skall lånefinansieras.

Detta kan självklart vår advokat och redovisningskonsult hjälpa dig med tillsammans med din svenska revisor .

Newsletter

Ta emot alla våra uppdateringar och nyheter

Prenumerera och bli den första att få exklusiva erbjudanden och uppdateringar.

Kontakt