Nordic Home Spain
Fastigheter

Områdesguide Fuengirola

Områdesinformation

Fuengirola är en spansk kommun och stad i provinsen Málaga och regionen Andalusien som ligger 30 km från staden Málaga. Den täcker 10 km² och har 82 585 invånare (2021).[2] Kommunen gränsar i öster till Benalmádena och i norr och väster till Mijas rakt söderut ligger Medelhavet. Motorväg A-7 passerar Fuengirola. Kommunen Las Lagunas i Mijas är helt uppbyggd med Fuengirola, de två kommunerna var från början en kommun som delades i maj 1841.
Fuengirola, som ursprungligen var en liten fiskeby, är nu nästan helt anpassad och byggd kring turism. Både spanjorerna själva och många andra européer har fritidshus här. Fuengirola är också centrum för den svenska, danska, norska och finska befolkningen längs Costa del Sol. Här hittar du Svenska Skolan, Svenska kyrkan, Skandinaviska Turistkyrkan och Spanska Nordiska Sällskapet med flera.
Staden har en 8 km lång strandremsa och strandpromenaden är den längsta på hela kusten. Längs strandpromenaden ligger många av stadens barer och restauranger och det finns även en småbåtshamn med 330 båtplatser. Staden har också en fiskehamn med stor betydelse för stadens ekonomi. Fuengirola har den enda djurparken på den spanska kusten, Bioparc Fuengirola. Staden har också en historisk tjurfäktningsarena.

Karta över området


Fastigheter

Newsletter

Ta emot alla våra uppdateringar och nyheter

Prenumerera och bli den första att få exklusiva erbjudanden och uppdateringar.

Kontakt