Nordic Home Spain
Fastigheter

Välkommen till Costa del Sol

Costa del Sol har allt att erbjuda för semesterfirare, vinterboende och golfare. Det är därför denna kust också kallas Costa del Golf! Under vintern kan du också utöva några vintersporter i de närliggande bergen i Sierra Nevada. Gå skidåkning på morgonen och ta ett trevligt dopp längs kusten på eftermiddagen. Málagas nya internationella flygplats välkomnar dig! Nedan ger vi en kort sammanfattning av denna Costa!

Området Costa del sol

Costa del Sol ligger i den södra delen av den spanska halvön i provinserna Málaga, Cádiz och Granada, mellan Costa Tropical och Costa de la Luz i området Andalusien mellan Gibraltar och Almería. Området kallas ibland för Europas Florida.

Stränder

Costa del Sol erbjuder kilometer med livliga stränder nära de större städerna och bostadsområdena. Utöver detta erbjuder kusten också vackra små vikar. De mest populära stränderna är: Acantilados de Maro-Cerro Gordo, öster om Nerja nära byn Maro. El Cristo, detta är Esteponas strand som bär den blå ekoflaggan och är mycket snyggt belägen. Puerto Banús, ligger direkt öster om den prestigefyllda hamnen i Puerto Banus. Denna strand ligger på västra sidan, vilket gör den mycket solig och skyddad från vinden. På den här stranden handlar det om att se och synas. Cabo de Gata, denna del av den spanska kusten har (ännu) inte upptäckts av massturism. Cabopino, är en liten vik cirka 12 kilometer öster om Marbella hittar du Cabopino -stranden med vacker vit sand. La Carihuela, denna vackra strand ligger söder om Torremolinos intill en boulevard med massor av restauranger och barer.

Platser av intresse / utflykter

Från Costa del Sol kan du enkelt besöka de vackraste städerna i Andalusien, men en resa till Marocko eller ut i den vackra landsbygden är också möjlig. En resa till Gibraltar visar dig den sydligaste platsen i Europa. Från den högsta punkten på berget El Pan de Azucar har du en hisnande utsikt över Afrika och 3 olika havsområden: Gibraltarsundet, Medelhavet och Atlanten. Städerna Granada, Sevilla, Córdoba och Málaga ligger inte alls långt från Costa del Sol, och researrangörer erbjuder vanligtvis resor till dessa berömda städer. I Granada är Alhambra ett måste. I Sevilla får du inte missa katedralen och Columbus grav. I Córdoba måste du besöka La Mezquita, en mycket speciell moské där en katedral byggdes på 1500 -talet. I Málaga reser du genom den gamla staden och besöker flera monument inklusive katedralen. Ronda, en gammal romersk stad med flera vackra och intressanta monument.

Landsbygdsområde

Vill du upptäcka det verkliga Spanien / Andalusien? Du kan besöka flera vackra vita byar och du bör inte missa en riktig traditionell spansk måltid.

Temperatur

Den genomsnittliga vintertemperaturen är cirka 16ºC. Vår- och hösttemperaturerna ligger runt 20ºC. Under sommaren i genomsnitt upp till cirka 35ºC.

Vinterboende

När vintern närmar sig igen bosätter sig många svenskar på Costa del Sol, en favoritplats för vinterboende. Under sommaren är det full fart 24 timmar om dygnet, men under vintern är det tystare, men det finns fortfarande mycket att göra i detta område. Förutom städerna finns det mycket mer att upptäcka. För att inte glömma det stora antalet härliga golfbanor som du kan spela på varje dag. Costa del Sol är den absoluta Valhalla för fanatiska golfare. Tänk på den prestigefyllda 'Vadarama Golf Club' i Sotogrande. Förmodligen Europas vackraste golfbana. Eller en jeepsafari genom inlandet eller ett besök på en av de många spektakulära nattklubbarna är värt.

Shopping / fester

Alla städer och byar har butiker för alla dagliga behov (apotek, bageri, tobak och större livsmedelsbutiker). Om du verkligen vill tillbringa en dag med shopping kan du åka till Marbella och Málaga som har stora köpcentrum och inte glömma Puerto Banús. Alla de prestigefyllda världsberömda varumärkena finns representerade här.

Det finns många fester och typiska spanska seder under sommaren. Lokala fester med eller utan processioner som alltid slutar spektakulärt med fyrverkerier. Och glöm inte att gå med på '4 Walking Days Marbella' i oktober. Mer information om fester och årsdagar finns under aktiviteter.

Städer

Väster om Malaga hittar du de mest kända städerna som Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva, Benahavís och Estepona och på östra sidan Torre del Mar, Vélez-Málaga och Nerja. Det finns en stor utomhusmarknad varje dag i en av städerna där lokalbefolkningen köper sina matvaror.

Newsletter

Ta emot alla våra uppdateringar och nyheter

Prenumerera och bli den första att få exklusiva erbjudanden och uppdateringar.

Kontakt