Nordic Home Spain
Fastigheter

Flytta till Spanien

Planerar du att stanna kortare eller längre tid i Spanien? Spanien är mycket populärt bland utlänningar och turister. För många av oss som andra hem men en stor grupp väljer att emigrera till Spanien. Aldrig tidigare har så många utlänningar köpt en spansk fastighet. Svenska medborgare blier en allt större gruppen på den spanska fastighetsmarknaden.

Tack vare Sveriges och Spaniens samarbete inom EU är det nu lättare än någonsin att flytta till Spanien och andra länder i Europa. Tack vare medlemskapet i Europeiska unionen kan du köpa eller hyra bostäder utan problem, utan att söka visumarbete i andra europeiska länder, inklusive Spanien. Detta har lett till att ett ökande antal svenska medborgare skaffar sig fritidshus eller till och med permanent flyttar till Spanien till förmån för landet eller jobbet.

Flytta till Spanien Olika skäl

Det finns många olika anledningar till att människor tänker, vill eller vill flytta till Spanien från Sverige. En av de största anledningarna till individer är den utsökta kulturen och det vackra klimatet som Spanien har. Att flytta till Spanien innebär att bo i ett av de sydligaste länderna och därför också i ett av de genomsnittligt varmaste länderna i Europa, eftersom många från Svenskar föredrar att bo i ett varmare klimat. Andra skäl kan vara att du flyttar dit för att du har ett jobb där. Spanien är en av de största och viktigaste ekonomierna i Europa och erbjuder därför många jobbmöjligheter. Därför flyttar många svenska medborgare till Spanien eftersom deras arbete kräver att de bor där.

Eftersom både Sveriga och Spanien är i EU behöver du inte tänka på något visum när du flyttar till Spanien. Därför är det två saker som är viktiga när du flyttar till Spanien. Den första är att du måste hitta en lämplig resväg. Om du har många saker måste du hitta ett sätt att transportera dem. Det andra är att hitta en bostad, detta görs enkelt tack vare det stora antalet hemsidor om boende i Spanien som är online och det är här Nordic Home Spain kan hjälpa dig.

Innan du flyttar permanent utomlands finns det några saker att tänka på. Nedan hittar du en checklista med saker att tänka på när du planerar att emigrera. Det handlar inte bara om att packa ihop och lämna.

Följande punkter måste beaktas.
  • Ordna arbets- och uppehållstillstånd
  • Ordna med nödvändiga betyg och certifikat, med översättningar
  • Andra viktiga papper, personbevis, familjebevis, med översättningar
  • Kontrollera dina försäkringar
  • Hälsa
  • Ekonomi
  • Skattefrågor

Newsletter

Ta emot alla våra uppdateringar och nyheter

Prenumerera och bli den första att få exklusiva erbjudanden och uppdateringar.

Kontakt