Nordic Home Spain
Fastigheter

Områdesguide Estepona

Områdesinformation

Estepona är en kommun och stad i regionen Andalusien i södra Spanien. Staden ligger i provinsen Málaga på den västra delen av Costa del Sol. Kommunen har ca 75 000 invånare. Estepona har bergskedjan Sierra Bermeja i norr och Medelhavet i söder. Staden är en av de till ytan största kommunerna på hela kusten.

Dess renoverade gamla stad, en av Andalusiens vackraste, erbjuder turister chansen att njuta av en riktig urban trädgård, "Costa del Sol Garden". Dess labyrint av vita gator, prydda med pittoreska blomkrukor i blom, ger den essensen av en andalusisk kuststad. Den bevarar sina seder och traditioner i perfekt, harmonisk samexistens med sitt mer moderna, turistiska utseende.

Historia

Fenicierna, romarna och araberna finns alla med i Esteponas historia.

På 800- och 700-talen f.Kr. kom fenicierna till dessa stränder, grundade bosättningar och blandades med lokala stammar.

I slutet av 300-talet f.Kr. slutade krigen mellan karthagerna och romarna med de senares erövring av den iberiska halvön. Romartidens viktigaste bosättning finns nära floden Guadalmansa, där det finns rester av bad som kan ha tillhört den romerska staden Salduba.

I början av 800-talet ägde den muslimska erövringen rum. En fästning, El Nicio Castle, byggdes, och senare, under kalifen Abderraman III:s regeringstid, byggdes en annan och fick namnet Estebbuna Castle, vilket fortfarande är en gåta idag eftersom ingen någonsin har lyckats tyda innebörden av denna valör.

År 1456 togs Estepona till fånga av trupperna av kung Henrik IV av Kastilien. Efter återerövringen av Granada 1492 påverkade Esteponas strategiska position de katolska monarkernas beslut att återuppbygga det gamla muslimska slottet, förstärka den södra sidan och lägga till en separat fästning som kallas San Luis slott samt att uppföra ett antal vakttorn längs hela av Estepona-kusten.

Skyddat av fästningen, bosatte sig 30 familjer i Estepona, och den nuvarande staden är direkt härstammande från detta slott, som först utvecklades inom dess murar och senare, när deras skydd inte längre var nödvändigt, sträckte sig utanför det muromgärdade OMRÅDET, där lokal sten är används för att bygga nya hus.

År 1729 gav ett kungligt dekret undertecknat av Filip V Estepona status som oberoende stad, vilket befriade den från Marbellas jurisdiktion.

Karta över området


Fastigheter

Newsletter

Ta emot alla våra uppdateringar och nyheter

Prenumerera och bli den första att få exklusiva erbjudanden och uppdateringar.

Kontakt