Nordic Home Spain
Fastigheter

Välkommen till Costa Cálida

Inbäddat mellan Costa Blanca och Costa del Sol ligger de orörda regionerna Costa Calida och Costa Almeria. Regionen har mer än 200 km kust med fantastiska och ibland dolda stränder, spektakulärt bergslandskap, tallskogar och den berömda Mar Menor -lagunen.

Orörd Costa Calida

Låt oss presentera dig för ett vackert och varmt välkomnande landskap där påverkan av morisk kultur fortfarande kan kännas under festligheterna ... Här hittar du det ”riktiga Spanien”. Här kan du andas in den mycket berusande doften av Medelhavsblandningen av apelsin- och citronlundar, mandel- och olivblommor och återupptäcka smala kullerstensgator och kalkfärgade hus ...

Historik

Detta område, fyllt av fascinerande historia och arkitektur, var morernas sista fäste i Spanien. Att resa runt i dessa vackra byar är inte ovanligt att man tvingas ge vika för gethjordar eller häst och vagn och påminner dig om att du är i det ”riktiga Spanien”.

Gott om solsken

Mer än 320 soldagar om året, varma somrar och milda vintrar gör detta område till landets sista orörda juvel. Om de livliga områdena på Costa Blanca eller Costa del Sol inte är något för dig, är din plats i solen här, i det ”riktiga Spanien”. I denna region är endast 20 hus tillåtna per hektar, jämfört med 60 i andra delar av Spanien.

Hela spanska upplevelsen

Genom att sträcka sig ner till Almeria (Andalusiens östligaste provins) väcker detta område alla sinnen. Här kan du andas in den mycket berusande doften av Medelhavsblandningen av apelsin- och citronlundar. , mandel och olivblomma. Det finns moriska inlandsstäder och sömniga byar med smala gator och kalkstensfärgade hus, allt väckt till liv av de livliga och färgglada gatumarknaderna. Här hittar du en romantisk blandning av gripande landskap och en avslappnad livsstil.

Newsletter

Ta emot alla våra uppdateringar och nyheter

Prenumerera och bli den första att få exklusiva erbjudanden och uppdateringar.

Kontakt