Nordic Home Spain
Fastigheter

Områdesguide Costa Cálida

Områdesinformation

Costa Calida som har en bokstavlig översättning av "Warm Coast", är en 250 km lång sträcka av spansk kustlinje som ligger i regionen Murcia. Regionen beskrivs ofta som att den har sitt eget "mikroklimat" med höga medeltemperaturer året runt och låg genomsnittlig nederbörd, runt bara 34 cm per år. 1986 rekommenderade Världshälsoorganisationen klimatet i området som ett av de mest rättvisa I genomsnitt upplever Murcia 320 soliga dagar varje år vilket gör det till en idealisk destination när som helst på året.

Denna mångsidiga och relativt orörda region i sydöstra Spanien är mindre utvecklad och mer avslappnad än dess mer kända granne Costa Blanca. Den sträcker sig från San Pedro Del Pinatar vid dess nordligaste punkt till hamnstaden Aguilas i söder. De mest lämpliga platserna för familjer och pensionerade par är Torre de la Horadada, San Javier, San Pedro Del Pinatar, Los Alcazares och Cartagena.

Förutom sina många regionala naturparker, fantastiska bergskedjor och kulturellt rika städer, har regionen också en unik egenskap av att ha en kustlinje på två hav. Costa Calida erbjuder badorter vid både Medelhavet och Mar Menor (Lilla havet) som på cirka 170 km² faktiskt är Europas största saltvattenlagun vid kusten. Mar Menor skiljs från Medelhavet av en 22 km lång landremsa känd som "La Manga" (The Sleeve). Orterna här på La Manga-remsan är mer utvecklade med större säsongsvariationer i antalet besökare än de flesta av dem på insidan av La Manga. Mar Menor som förblir populärt hela året. Mar Menor är tidvattenfritt och mycket grunt (endast 8 m som djupast) vilket gör den idealisk och säker för familjer med yngre barn. Dessutom är den i genomsnitt 5 grader varmare än Medelhavet .

Förutom en växande popularitet bland utländska turister och köpare är Murcia & Costa Calida-regionen också en av de primära producenterna av frukt och grönsaker i Europa och kallas ofta för "Europas marknadsträdgård."

Under de senaste 15 åren har golfturism varit en viktig drivkraft för den fortsatta ökningen av utländska besökare till området och har nu ett 20-tal mästerskapsbanor och lyxiga golfresorter som alla ligger inom 20 minuters bilresa från varandra. Nicklaus-leden, innehåller 6 Jack Nicklaus designade, 18-håls mästerskapsbanor som The Mar Menor Golf Resort, La Torre och El Valle är alla multi-fritidsanläggningar i Floridian stil, gated resorts med lyxiga nybyggda lägenheter och villor som erbjuder idylliskt boende och fantastiskt golf och utsikt över landskapet. Regionen är också hem för Lo Romero Golf och Hacienda del Alamo som är en av Spaniens längsta golfbanor och naturligtvis den världsberömda La Manga Club.

Karta över området


Fastigheter

Newsletter

Ta emot alla våra uppdateringar och nyheter

Prenumerera och bli den första att få exklusiva erbjudanden och uppdateringar.

Kontakt