Nordic Home Spain
Fastigheter

Välkommen till Costa Blanca

Costa Blanca ligger på Spaniens östkust och består av två helt olika delar. I norr en bergskedja som löper parallellt med havet och genom tiderna har olika bergformationer skapats. I söder, stora områden med sanddyner, palmer och saltsjöar, som alla skapar en fin miljö för stränderna.

Ett land Att utforska

Om du gillar att resa och utforska nya områden och platser kan du välja vilket hörn som helst av denna kust, från den mest kosmopolitiska turisten till de äkta spanska byarna med sin traditionella charm.

Från dalarna som täcks av dess fruktträdgårdar och tydliga Moraine -ursprung, till palmerna av omisskännligt afrikanskt ursprung, erbjuder Costa Blanca det mest varierade landskapet.

Klimatet är också varierat, på vintern är medeltemperaturen cirka 17 ° C, medan på sommaren är det cirka 35 ° C. Regn är ovanligt, även om luftfuktigheten är logiskt högre i de norra områdena jämfört med låglandet i södra Elche och Orihuela. Åkrarna med mandelträd, vingårdar, fruktträdgårdar och de magnifika palmerna bildar en vegetation som påminner om Orienten.

Costa Blanca har fått sitt namn efter de vitblommiga mandelträden som tidigare täckte nästan hela kusten. Det är också välkänt att ha ett av de hälsosammaste klimaten i hela Europa med mycket solsken, milda temperaturer och lite nederbörd.

Costa Blanca erbjuder ett av de bästa och mest omfattande utbudet av turistaktiviteter i Europa genom sin kvalitet och mängd leverans, sitt utmärkta klimat och sitt stora kulturella utbud. Stränderna och bergen i regionen är ett nöje för alla som besöker dem. De många platser på Costa Blanca som erbjuder fritid och underhållning har utökats ytterligare genom öppnandet av Terra Mitica nära Benidorm, en av de mest moderna och mest attraktiva nöjesparkerna i Europa.

Costa Blanca är ett av de bergiga områdena i Europa med ett antal imponerande toppar ända till kusten. Kartan över Costa Blanca visar till exempel Piug Campana, ett pyramidformat berg som har utsikt över Alfaz del Pi och är 1410 m högt. På kartan kan du också se att Sierra Bernia -bergen skapar en massiv barriär som skiljer Marina Alta från Marina Baja och Calpe från Altea. Den når 1129 m och har jämförts med Black Rock of Sky.

Ett bra sätt att utforska dessa berg är om du är i en hyfsad form och hinner köra till mötesplatsen för Costa Blanca Mountain Walkers. Här kan du njuta av en guidad promenad i gott sällskap och beundra den vackra utsikten. Du behöver inte ta med kartor som guider kan gå. Om du inte kan eller vill gå, finns det ett alternativ att köra till en bergsby som Tarbena och äta en god lunch med lite lokal specialitet.

Överallt kan du se moriska slott. Du hittar dem på turistgatorna på Costa Blanca. Den mest kända är Guadalest -fästningen Al Zaraq som tillhörde Denia Taifate. Från Calpe är den snabbaste vägen din motorväg förbi Altea och lyfter strax före tågstationen och kör in mot Altea la Vieja vidare mot Callosa d’en Sarria och följ sedan skyltarna. Guadalest ligger på en bergig utpost mellan Sierra Aitana och Sierra Serella.

Newsletter

Ta emot alla våra uppdateringar och nyheter

Prenumerera och bli den första att få exklusiva erbjudanden och uppdateringar.

Kontakt