Nordic Home Spain
Fastigheter

Områdesguide Costa Blanca

Områdesinformation

Costa Blanca eller "Vita kusten" är den 200 km långa kuststräckan i Alicante-provinsen i sydöstra Spanien som sträcker sig från Denia i norr till Pilar De Horadada i söder. Den har en välutvecklad och mångsidig turistindustri och har varit ett populärt resmål för besökare från Storbritannien och Nordeuropa sedan slutet av 1950-talet då den första kommersiella flyglinjen lanserades mellan London och Valencia.

Även om det inte officiellt är en specifik region i sig, definierar vi södra Costa Blanca som området söder om Alicante City och dess omgivande badorter ner till gränsen till Murcia (Costa Cálida)-regionen vid EL Mojon. De viktigaste orterna och städerna på Costa Blanca södra inkluderar Torrevieja, Alicante, Santa Pola, Guardamar Del Segura, La Marina, La Zenia, Cabo Roig, Mil Palmeras, Torre De La Horadada, Playa Flamenca och Campoamor. Området har också några fantastiska golfresorter inklusive Villamartin Golf, La Finca Golf, Las Ramblas Golf, Lo Romero Golf och den fantastiska Las Colinas Golf Resort, som fick titeln Spaniens första bana 2015.

Området mellan Dénia i norr och Alicante i söder representerar regionen norra Costa Blanca i Alicante-provinsen.
Med hundra kilometer av naturlig oförstörd kustlinje, är Spaniens östra Medelhavskust en av de mest majestätiska och trollbindande delarna av världen. Områden med fina sandstränder bryts bara av klippiga uddar och hällar som ger några av de finaste panoramautsikterna.

Vi har fastigheter som passar alla plånböcker över hela Costa Blanca regionen, från Dénia och Moraira i norra provinsen, till populära områden som Benidorm och staden Alicante och vidare till Guardamar och Torrevieja till Torre de la Horradada i söder. Använd våra områdesguider för att undersöka fakta och siffror du behöver innan du köper en fastighet i Spanien.

Området betjänas av två internationella flygplatser. Områdets största flygplats ligger i Alicante och den nya regionen Murcia International Airport ligger bara en kort bilresa söderut på Costa Cálida.

Karta över området


Fastigheter

Newsletter

Ta emot alla våra uppdateringar och nyheter

Prenumerera och bli den första att få exklusiva erbjudanden och uppdateringar.

Kontakt